Gå til hovedindhold

Lige vilkår – også for højt uddannede

Enhedslisten er glad for, at regeringen vil sikre lige vilkår for højtuddannede udlændinge, men sætter spørgsmålstegn ved, om importen af højt uddannet arbejdskraft er nødvendig.

Finn Sørensen, ordfører for indsats mod social dumping siger:

- Beskæftigelsesministeren kommer med fornuftige forslag til at stramme op om green-card ordningen. Det er meningsløst at importere højt uddannede fra udlandet, som ender med at konkurrere med de mange ufaglærte arbejdsløse vi har i forvejen, om at køre taxa eller gøre rent.

- Der er også gode forslag, som i højere grad vil sikre, at de højtuddannede udlændinge arbejder på lige vilkår. Her skal ministeren også se på LO's forslag om, at den relevante fagforening skal høres, før der udstedes en arbejdstilladelse – netop for at tjekke om der nu også er mangel på kvalificeret arbejdskraft, og om ansættelsen sker på ordentlige vilkår. 

- Det er til gengæld helt hul i hovedet, at regeringen vil lempe ”forskerskatten” yderligere. Den lempelse bør fjernes helt. Kravet om lige vilkår skal gælde i alle forhold, også hvad angår skatteindbetaling.

- Der må også sættes spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er brug for flere højt uddannede ude fra - eller er det bare noget, arbejdsgiverne siger, fordi et større arbejdsudbud bidrager til at holde lønnen nede? Akutte problemer skal løses, men der er mere end 11.000 ledige akademikere herhjemme, og sidste år mistede 4000 dagpengeretten. Lad os dog investere i deres uddannelse i stedet.

Torsdag, 10. april 2014 - 13:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]