Gå til hovedindhold

Løft sløret for partistøtten

Enhedslisten lancerer kampagne mod Løkkes hemmelige partistøtte. Hemmelighedskræmmeriet er udemokratisk, mener Pernille Skipper.

Allerede under Folkemødet på Bornholm kritiserede Johanne Schmidt-Nielsen Venstres formand Lars løkke for at holde sit partis sponsorer hemmelige. Siden har en række politikere talt for større åbenhed om partistøtten - men højrefløjens folk forbliver tavse.

Film afslører højrefløjens trick

For at lægge pres på højrefløjen lancerer Enhedslisten nu en internet-kampagne med udgangspunkt i siden Pengeklubberne.dk.

Her kan danskerne finde information om de hemmelige pengestrømme. Blandt andet viser en animeret video, hvordan især Venstre og de Konservative omgår partistøttereglerne via såkaldte pengeklubber.

- Med kampagnen sætter vi lys på højrefløjens forsøg på at hemmeligholde, hvem der betaler deres valgkampe.  Samtidig håber vi på at få flere til at bakke op om, at reglerne om partistøtten skal strammes op. De er for løse og alt for nemme at omgå, siger retsordfører Pernille Skipper.

Et demokratisk problem

Pernille Skipper mener, at det er et demokratisk problem, at partierne så let kan skjule deres sponsorer.

- Danskerne har reelt ikke nogen chance for at vide, hvor partierne modtager deres støtte fra. Derfor har de heller ingen mulighed for at vurdere, om partier kan være påvirket af de interesser, som støtter dem økonomisk, siger hun. 

- Jeg synes, danskerne bør have indsigt i, hvilke banker og finansielle institutioner, som støtter de partier, der forhandler vilkårene for bankernes virksomhed. Eller hvor store beløb A.P. Møller/Mærsk har overført til de partier, som forhandlede den lukrative Nordsøolie-aftalen.

Enhedslisten vil tage spørgsmålet om partistøttereglerne op med regeringen ved de kommende finanslovsforhandlinger.


Besøg kampagnesiden Pengeklubberne.dk

Søndag, 29. september 2013 - 21:52

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]