Gå til hovedindhold

Kommunerne skal have penge til at fjerne PCB i skolerne

Kommunerne skal have penge til at fjerne PCB i skolerne.

Enhedslisten har kaldt miljø- og klimaministeren i samråd for at få sat fokus på problemet med det farlige stof PCB i skolerne.

Miljøordfører Per Clausen udtaler:

- Det er naturligvis positivt, at regeringen vil hjælpe kommunerne med rådgivning om, hvordan de kan løseproblemet med det farlige stof PCB i skolerne, men det er ikke nok. Jeg frygter, at kommunerne ikke har de penge, der skal til for at løse problemet, og derfor er det afgørende, at der følger penge med fra staten til det.

- Under den tidligere regering var hele oppositionen meget offensiv i forhold til at få løst dette problem, og det er godt, at det nu er blevet undersøgt ordentligt. Undersøgelsens resultater viser, at det er nødvendigt med en national handlingsplan, og jeg har derfor indkaldt miljø- og klimaministeren i et samråd i Miljøudvalget, hvor de skal redegøre for regeringens planer på området.

Per Clausens samrådsspørgsmål:

Ministrene bedes redegøre for, hvad staten vil gøre for at få fjernet det farlige PCB i bygningerne – herunder hvordan de vil gøre det reelt muligt for kommunerne at få dette stof fjernet i skoler og andre kommunale bygninger.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]