Gå til hovedindhold

Kommunale lovbrud skal kortlægges

Finn Sørensen kræver en redegørelse fra beskæftigelsesministeren om kommunale lovbrud over for kontanthjælpsmodtagere.

Ifølge Avisen.dk har en kommune overtrådt loven i forbindelse med gensidig forsørgerpligt og reelt snydt borgerne for penge.

Skandaløst sjusk

Socialordfører Finn Sørensen kalder afsløringen "en skandale".

- At så mange kommuner ikke har overholdt loven, da de modregnede i kontanthjælpen for samleverens indtægt, har ramt mennesker, som ikke har for meget at rutte med i forvejen, siger han.

- Det er noget sjusk, og det tyder på, at man ikke tager disse menneskers svære situation alvorligt.

Kommunerne ringeagter udsatte borgere

Hvor udbredt fejlberegningerne er, og om de stadig finder sted, er uvist. Derfor har Finn Sørensen bedt beskæftigelsesministeren indskærpe reglerne over for kommunerne.

- Desværre var der heller ikke meget interesse at hente hos ministeren. Han mente, at han allerede havde klargjort reglerne og ville derfor ikke foretage sig yderligere. 

Finn Sørensen har nu bedt ministeren indhente en redegørelse fra Ankestyrelsen om, hvad Ankestyrelsen har gjort for at indskærpe reglerne over for kommunerne og følge op på, om de overholder dem.

- Når jeg har fået redegørelsen, må vi se på, om ministerens vejledninger har været i orden, og om der er andre end den enkelte kommune, der har ansvaret i denne sag. Det kan ikke være rigtigt, at kommuner og minister på denne måde ringeagter kontanthjælpsmodtageres svære situation.

Onsdag, 18. februar 2015 - 9:47

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]