Gå til hovedindhold

Ny pædagoguddannelse på plads

Uddannelsesordfører Rosa Lund glæder sig over, at der er indgået en god aftale om en ny pædagoguddannelse.

En reform af pædagoguddannelsen har længe været tiltrængt.

Køn og familieformer på programmet

Et af de nye tiltag er, at køn kommer i fokus.

- Fremover vil pædagogerne være sikret uddannelse i køn og forskellige familieformer. Det vil øge opmærksomheden på ikke at presse traditionelle kønsroller ned over børnene, og det er vigtigt, siger Rosa Lund.

- Det handler ikke om at gøre piger til drenge eller omvendt. Det handler om at skabe frihed ved at give plads til, at der er mange forskellige måder at være på, uanset hvilket køn man har.

Tættere på hverdagen og virkeligheden

Først og fremmest ser Rosa Lund frem til, at de nye pædagoger gennem bedre praktikker får stærkere bånd til den virkelighed, de skal ud og arbejde i. Det har været en topprioritet for Enhedslisten.

- Vi har sikret, at praktikken hænger meget bedre sammen med resten af uddannelsen, så de studerende kan bruge den viden, de får fra praktikken, på studiet og omvendt, siger hun.

- Vi havde foretrukket, at de studerende ikke skulle regnes som en del af normeringen under praktikforløb. Det er desværre kun lykkedes for første og sidste praktik, men jeg er slet ikke i tvivl om, at denne nye uddannelse vil sikre de studerende en bedre tilknytning til den hverdag, de skal ud og være pædagoger i.

 

Fredag, 21. juni 2013 - 11:32

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]