Gå til hovedindhold

Frontalangreb på børnefamilier

Familieordfører Rosa Lund er chokeret over regeringens kontanthjælpsreform, som vil koste unge forsørgere op til 8.000 kr. om måneden. 

- Regeringens kontanthjælpsreform er et frontalangreb på unge børnefamilier, der er ramt af arbejdsløshed. Simpelthen, udtaler hun.

Flere fattige børn

Reformen rammer unge forsørgere særligt hårdt, idet de vil miste op til 8199 kr om måneden.

- Vi vil igen se børnefamilier, som ikke har råd til at lade børnene gå til fodbold eller fødselsdage. Det vil betyde forøget stigmatisering og ulighed for børnene, og det vil forringe deres muligheder i uddannelsessystemet. Fuldstændig som vi så med starthjælpen, som vi ellers var enige med regeringen om at afskaffe, påpeger Rosa Lund.

- Det er dybt sørgeligt, at det skal komme fra en socialdemokratisk regering siger Rosa Lund.

Uddannelse til de uddannede

Derudover undrer det Rosa Lund, at regeringen vil halvere kontanthjælpen for unge, som allerede har en kompetencegivende uddannelse.

- Regeringen har sagt, at de lavere ydelser skal motivere unge til at tage en uddannelse. Men hvorfor skærer de så også halvdelen af kontanthjælpen for de unge, som faktisk har en kompetencegivende uddannelse? Det hænger jo ikke sammen, siger hun.

- Alt i alt betyder den her reform, at nogle af de unge arbejdsløse, der lige nu er ved at miste dagpengeretten på grund af mangel på job, vil skulle leve af omkring 5000 kr. om måneden før skat. Unge, der allerede har taget en uddannelse og gjort alt, hvad de kunne, for at få et arbejde. Det giver ingen mening at straffe dem på den måde.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]