Gå til hovedindhold

Fordøm undertrykkelsen i Thailand

Den danske regering bør fordømme militærkuppet og krænkelserne af menneskerettigheder i Thailand.

Thailands militær gennemførte torsdag den 22. maj et militærkup, men regeringen herhjemme har forholdt sig tavst omkring det.

Menneskerettighedsordfører Nikolaj Villumsen efterspørger en klar udmelding.  

Grundlæggende rettigheder suspenderet

- Militærkuppet i Thailand er fuldstændigt uacceptabelt, siger Nikolaj Villumsen. 

- Der foregår lige nu en voldsom undertrykkelse og grundlæggende demokratiske rettigheder er suspenderet. Det bør Danmark og EU kritisere.  

Konkret har militæret overtaget kontrollen med TV- og radiostationer og fængslet kritiske journalister i Thailand. Tusinder af politiske modstandere af militærdiktaturet er blevet indkaldt til forhør. Ligeledes er der udstedt forsamlingsforbud.

Vi skal melde klart ud

Nikolaj Villumsen efterlyser en klar fordømmelse af militærkuppet fra udenrigsministeren og opfordrer den danske regering til at kritisere krænkelserne af menneskerettighederne i Thailand. 

- Stilheden omkring militærets magtovertagelse i Thailand er bekymrende. Det er aldrig i orden at vende det blinde øje til undertrykkelse af ytrings- og forsamlingsfriheden. Jeg savner en klar fordømmelse af kupmagerne fra udenrigsminister Martin Lidegaard, forklarer han.

Lige nu forhandler EU og Thailand om en handelsaftale. Og situationen i Thailand bør få konsekvenser for forhandlingerne, mener Nikolaj Villumsen.

- Jeg frygter dog, at EU vil sætte sine økonomiske interesser over hensynet til menneskerettighederne. Det bør den danske regering modarbejde, siger Nikolaj Villumsen.

 

Nikolaj Villumsen har stillet følgende spørgsmål til udenrigsministeren:

Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer regeringen har taget for at fordømme militærkuppet i Thailand, der har suspenderet demokratiet i landet, og hvilke initiativer regering fremadrettet vil tage for at sikre muligheden for politiske forhandlinger og grundlæggende demokratiske rettigheder.

Mandag, 2. juni 2014 - 15:04

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]