Gå til hovedindhold

Fokus på ulighed i Europa

Nikolaj Villumsen blevet valgt til at lede en rapport om krisepolitikkens konsekvenser for ligestilling og lighed i Europa.

Formålet er at undersøge de menneskelige konsekvenser af EUs krisepolitik med særlig fokus på unge, kvinder og mennesker med handicap.

Krisen har især ramt udsatte grupper

Europarådets parlamentariske forsamling har valgt Enhedslistens Nikolaj Villumsen til at lede arbejdet, og europaordføreren glæder sig over opgaven.

- Under krisen er arbejdsløshed og fattigdom eksploderet i Europa, og det har især ramt udsatte grupper. Det er derfor vigtigt at afdække konsekvenserne af den hårde nedskæringspolitik for unge, kvinder og mennesker med handicap.

Europaordføreren er derfor aktuelt på fact-finding mission i Portugal, der er et af de europæiske lande, der er hårdest ramt af krisen. Han skal blandt andet mødes med den portugisiske beskæftigelsesminister, fagforeninger og NGO'er.

Menneskerettigheder kan være krænket

Baggrunden for rapporten er, at Europarådets ligestillingsudvalg frygter, at nedskæringspolitikken og EU's stramme økonomiske styring har krænket grundlæggende menneskerettigheder. Den bekymring deler Nikolaj Villumsen.

- Det er på tide, at vi sætter borgerne i centrum og tager deres problemer seriøst. Håbet er, at den kommende rapport skal munde ud i konkrete anbefalinger til en mere menneskelig krisepolitik, der sikrer borgernes ret til lige behandling og frihed fra diskrimination, siger han.
 
Læs mere på Europarådets egen hjemmeside.

Mandag, 17. marts 2014 - 13:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]