Gå til hovedindhold

Fjern PKK fra terrorlisten

Ti personer blev frikendt for terrorstøtte. Dommen er glædelig, men terrorlovgivningen trænger fortsat til revidering

I eftermiddag faldt der dom i sagen mod ti personer tiltalt for terrorstøtte til PKK. De tiltalte blev frifundet for støtten, men retten fastholder, at PKK er at betragte som en terrororganisation.

Enhedslisten mener, at det viser behov for at reviderer det alt for brede terrorbegreb i straffeloven. I lyset af den nuværende situation i Tyrkiet, Nordirak og Syrien, hvor bl.a. PKK bekæmper den ekstremistiske organisation IS, bør PKK fjernes fra de politisk bestemte terrorlister.

PKK opfattes fortsat som terrororganisation

- Nu skal vi læse dommen meget grundigt, men umiddelbart ser det ud til, at retten mener, at det ville være at betragte som terrorstøtte at samle ind til ROJ TV eller PKK. Det er efter min mening tegn på en stærkt problematisk terrorlov, siger retsordfører Pernille Skipper.

- Hvis de tiltalte ikke var blevet frifundet på teknikaliteter, så kunne de være blevet sendt i fængsel for at sende støtte derhen, hvor det danske folketing med åbne øjne sender våben. Det er absurd.

Terrorbegreb er elastik i metermål

Retsordføreren mener, at dommen er endnu et bevis på, at terrorbegrebet i den danske straffelov er alt for vidtgående.

- Denne sag viser, at man kan blive tiltalt for indsamling til humanitær bistand såsom hjælp til jordskælvsofre eller til de kurdere, der lige nu kæmper i forreste linje mod de vanvittige ekstremister fra IS. Det er alt for elastisk et terrorbegreb, siger hun.

- Tyrkiet og PKK indgår begge i fælles fredsforhandlinger. Og nu hvor Tyrkiet er under anklage for at hjælpe IS, og både Danmark og USA sender våben til blandt andet PKK, så giver det ingen mening at terrorstemple organisationen. Vi bør støtte op om en fredsproces i stedet.

Onsdag, 22. oktober 2014 - 19:58

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]