Gå til hovedindhold

Finanslov skal bruges til mere og bedre velfærd

Finansloven skal bruges til mere og bedre velfærd, fastslår Enhedlisten.

Det sker efter udmelding fra kommunernes økonomichefer om, at den offentlige service vil blive forringet i det kommende år.

Fungerende politisk ordfører Per Clausen siger:

- Det er børn og ældre, som betaler for kommunernes sparepolitik. Det vurderer kommunernes økonomichefer selv. Det er uacceptabelt, og det vil Enhedslisten forsøge at rette op på i årets finanslovsforhandlinger.

- Når kommunernes egne økonomichefer i 18 kommuner peger på, at der bliver dårligere offentlig service i det kommende år, dækker det over, at både børn og ældre i langt flere kommuner kommer til at opleve serviceforringelser, bl.a. fordi der ikke bliver afsat flere penge, selv om antallet af ældre stiger.

- Enhedslisten vil ved finanslovsforhandlingerne ikke bare kræve flere penge til velfærd. Vi vil også have sikkerhed for, at borgerne reelt oplever forbedringer. Vi har tidligere set, hvordan penge til både børnepasning og ældre er blevet modsvaret af tilsvarende eller større kommunale spareøvelser på de samme områder.
 

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]