Gå til hovedindhold

Europæisk venstrefløj: Nobels Fredspris til Snowden

Den Forenede Europæiske Venstrefløjsgruppe i Europarådets parlamentariske forsamling har i dag vedtaget at indstille Edward Snowden til Nobels Fredspris.

Forslaget var stillet af Enhedslistens menneskerettighedsordfører, Nikolaj Villumsen, der glæder sig over beslutningen og personligt vil overbringe opfordringen til formanden for Nobelkomitéen, Thorbjørn Jagland, der også er generalsekretær for Europarådet.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Der er ingen tvivl om, at Edward Snowden har betalt en høj personlig pris for at afslørie den omfattende amerikanske overvågning, der krænker grundlæggede frihedsrettigheder. Han fortjener stor respekt og tak.

- Jeg synes, det er virkelig positivt, at der er opbakning fra den europæiske venstrefløj til at indstille Edward Snowden til fredsprisen. Det er glædeligt, at det ikke bare er Enhedslisten i Danmark, men også parlamentarikere fra lande som Tyrkiet, Island og Tyskland, som støtter det. 

 - Det fremgår tydeligt af debatterne i Europarådet, at forargelsen over overvågningen deles bredt blandt parlamentarikerne, og jeg tror derfor, at det vil være muligt finde bredere opbakning for forslaget. Jeg håber, der vil blive lyttet i Nobelkomitéen i Oslo. 

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]