Gå til hovedindhold

Enhedslisten sejrer i sagen om sexkøb

Line Barfod samlede i går folketingsflertal for et beslutningsforslag om højere straffe for sexkøb af handlede kvinder og mænd.

Beslutningsforslaget vil nu blive behandlet i straffelovsrådet, der skal komme med et konkret bud på, hvordan stramningen af de relevante paragraffer kan foretages.

Vigtig principiel sejr
Det er en stor principiel sejr, der gør det klokkeklart over for såvel politi som sexkunder, at hvis man med vidende køber sig til sex med mennesker, der ufrivilligt er endt i prostitution, så er det en form for voldtægt. Og at den slags sager skal tages alvorligt.

Det er de ikke blevet hidtil, idet politiet endnu ikke har rejst en eneste sigtelse mod sexkunder overhovedet. Forhåbentligt vil de nye stramninger ændre på dette og samtidig få sexkunder til at tænke sig om en ekstra gang. Formentlig vil de færreste fortsat opsøge handlede prostituerede med bevidstheden om, at det reelt er voldtægt.

Læs Enhedslistens beslutningsforslag her.

Fredag, 5. marts 2010 - 13:49

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]