Gå til hovedindhold

EL om EU-budget: Thorning har glemt arbejdsløsheden

EU-lederne er kommet til enighed om de kommende års EU-budget. Danmark får rabat, men skal stadig bruge milliarder på landsbrugsstøtte, og initiativer til at skabe beskæftigelse mangler.

Det undrer EU-ordfører Nikolaj Villumsen:

- Det er fint at vi får rabatten, men hvad med arbejdsløsheden? Realiteten er, at Danmark stadig ender med at spilde milliarder om året på landbrugsstøtte. Penge, som kunne være blevet brugt på at skabe arbejdspladser og grøn omstilling.

- Helle Thorning siger ja til et budget, hvor der bliver brugt langt flere penge på landbrug end på jobskabelse. Det er da forrykt. Hvor er visionerne for Europas fremtid og respekten for de millioner af arbejdsløse rundt omkring i Europa, som kæmper for at overleve?

- Pengene, der spares på rabatten, er allerede brugt på skattelettelser, der fortrinsvis kommer de rigeste danskere til gode, og vil derfor ikke kunne bruges til at skabe arbejdspladser herhjemme.

Fredag, 8. februar 2013 - 11:25

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]