Gå til hovedindhold

EL efter 3F rapport om arbejdsklausuler: Nu skal der lovgives!

3F-rapport dokumenterer, at kommunerne er pinligt lemfældige med arbejdsvilkår ved udlicitering.

Kun knapt halvdelen af kommunerne stillet konsekvent krav om ordentlige løn- og ansættelsesvilkår, når de udliciterer opgaver til private. 

Ordfører for social dumping Finn Sørensen siger:

- 3F-rapporten er virkelig pinlig for KL. Sidste år påstod de, at stort set alle kommuner bruger arbejdsklausuler, når de sender opgaver i udbud. Men 3F dokumenterer, at det kun er lidt under halvdelen, der bruger arbejdsklausulerne konsekvent, og det halter gevaldigt med kontrollen.

- Det ser endnu værre ud, når det gælder uddannelsesklausuler. Det er en skandale, når vi mangler mere end 10.000 praktikpladser.

- 3F-rapporten viser, at det er nødvendigt med lovgivning, som pålægger alle offentlige myndigheder og offentlige virksomheder at stille krav arbejds- og uddannelsesklausuler, når de sender opgaver i udbud.

- Det kan ikke være noget politisk problem. Alle er enige om, at selvfølgelig skal skattekroner ikke kunne misbruges til social dumping. Spørgsmålet er nu: Skal vi leve op til skåltalerne, eller skal fodslæberne have vetoret? Jeg vil derfor stille forslag i Folketinget, der kan sikre, at vi får alle med.

 

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]