Gå til hovedindhold

Drop udlicitering af IT-infrastruktur

Det er på tide, at IT-infrastrukturen kommer tilbage på offentlige hænder, mener retsordfører Pernille Skipper, efter ny rapport kritiserer rigspolitiet for at have overladt sikkerheden til CSC. 

- Rapporten konkluderer meget klart, at ingen offentlig myndighed kan stole på, at et privat selskab har styr på IT-sikkerheden, når store opgaver udliciteres. 

Central IT-infrastruktur skal være i fællesskabets hænder

I rapporten hedder det, at myndighederne som minimum også selv have en IT-sikkerhedsorganisation til at holde øje, men Pernille Skipper påpeger, at problemet er udliciteringen i det hele taget.

- Rapportens viser tydeligt, at så centrale elementer som vores kørekortregister har det bedst på offentlige hænder. Store IT-systemer er en ekstremt vigtig del af vores samfunds basale infrastruktur og bør drives af det offentlige, så vi er sikre på, at datbeskyttelsen får førsteprioritet. Det er på tide at påbegynde en indlicitering på disse områder.

Udlicitering er dyrt og usikkert

Rapportens konklusioner overrasker ikke retsordføreren.

- Det er jo logisk nok, at private selskaber som CSC sætter indtjening højere end sikkerheden omkring vores alle sammens personfølsomme oplysninger, siger Pernille Skipper.

- Dermed smuldrer højrefløjens jubelargumentation for udlicitering. Hvis man både skal betale CSC for at løse en opgave og samtidig bruge penge på, at sætte en offentlig afdeling til at holde øje med dem, så er resultatet en kæmpe ekstraregning til de danske skatteborgere. På den måde bliver det langt dyrere at have private ind over offentlige opgaver.

Pernille Skipper vil nu bede økonomiministeren om en opgørelse over, hvad det vil koste at føre rapportens anbefalinger ud i livet.

 

Torsdag, 28. august 2014 - 11:22

Emner

IT

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]