Gå til hovedindhold

Danskerne vil se Løkkes regnskaber

Et markant flertal er enige med Enhedslisten i, at Venstre skal offentliggøre sin partistøtte.

Det er konklusionen på en ny meningsmåling foretaget af Gallup.

Partistøtten skal frem i lyset

Ud af 1.078 adspurgte vælgere mente hele 71 pct., at Løkke og Venstre bør fortælle, hvem der finansierede partiets valgkamp i 2011. Det samme mener et flertal af Venstres egne vælgere.

På den baggrund gentager Johanne Schmidt-Nielsen sin opfordring fra Folkemødet på Bornholm:

- Lars Løkke Rasmussen, kom nu ud af busken! Fortæl åbent, hvor mange penge du modtager fra de banker, du har lavet bankpakker til. Fra de olieselskaber, du har lavet en olieaftale til. Lad os få åbenhed om de penge, der er i politik.

Løkke er arrogant 

Det særligt danske hemmelighedskræmmeri omkring partistøtten, som er blevet internationalt kritiseret, er et demokratisk problem, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er i alles interesse, at der er åbenhed om, hvem som finansierer de politiske partier. Nu har vi i flere omgange direkte spurgt Løkke, hvor mange penge Venstre har modtaget fra de store virksomheder under sidste valg. Og han har fuldstændigt nægtet at svare. Det, synes jeg faktisk, er super arrogant over for danskerne.

Enhedslisten kører pt. en kampagne for at få partistøtten frem i lyset. Konkret foreslår vi, at beløbstørrelse og donors navn skal oplyses, hver gang et parti modtager mere end 5.000 kr. Læs mere.

 

Fredag, 28. juni 2013 - 13:03

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]