Gå til hovedindhold

Corydon skal stoppe Cimber-fidus

Enhedslisten giver fuld støtte til SAS-arbejderne og kræver, at Corydon stopper SAS' forsøg på at forringe deres vilkår. 

En række medarbejdere i SAS har nedlagt arbejdet, fordi de forventer ringere løn- og arbejdsvilkår, når de bliver tvangsoverflyttet til datterselskabet Cimber.

- Som skatteyder er jeg medejer af SAS, og jeg skammer mig dybt over den måde, SAS behandler deres medarbejdere på, siger Finn Sørensen.

Enhedslisten foreslår at ændre lovgivningen om virksomhedsoverdragelse, så overenskomster bliver bedre beskyttet fremover.

Nej til social dumping - også i statens virksomheder

Ordføreren efterspørger en reaktion fra finansminister Bjarne Corydon.

- Som repræsentant for mig og de andre skatteydere må Corydon tydeligt melde til SAS' ledelse, at deres adfærd er uacceptabel, fastslår han.

- Regeringen forsøger på andre områder at bekæmpe social dumping, men må også sørge for at gøre det i de virksomheder, staten er medejer af.

Stop hullet i lov om virksomhedsoverdragelse

Dybest set er holdningen hos SAS den samme som hos Ryanair: SAS vil have, at flypersonalet skal betale regningen for krisen i branchen.

- SAS udnytter et kæmpe hul i loven om virksomhedsoverdragelse, der betyder, at overenskomsterne ikke er beskyttet. Det bliver udnyttet af utallige private og offentlige virksomheder til at forringe vilkårene for de ansatte, når opgaverne bliver overdraget til andre virksomheder, forklarer Finn Sørensen.

- Enhedslisten har flere gange, og senest ved finanslovsforhandlingerne, foreslået at stoppe det hul. Nu fremsætter vi selv forslaget i Folketinget. Det burde være en selvfølge, at regeringen stemmer for det! Uanset hvad vil jeg opfordre alle lønmodtagere til at bakke SAS-arbejderne op. Det kan blive jeres tur næste gang.

Søndag, 1. marts 2015 - 13:19

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]