Gå til hovedindhold

Corydon må kræve kædeansvar i Dong

Enhedslisten kræver, at Finansministeren stiller krav om kædeansvar i Dongs entrepriser.

Baggrunden er Fagbladet 3F's afsløring af, at der på Dongs byggeri i Fredericia anvendes rumænsk arbejdskraft til 40 kr. i timen.

Finn Sørensen, ordfører for indsats mod social dumping, siger:

- Det er dobbeltmoral af værste skuffe, at staten via Dong medvirker til grov udnyttelse og underbetaling af udenlandsk arbejdskraft. I staten og statslige virksomheder er der krav om arbejdsklausuler, som sikrer, at der er ordentlige løn- og ansættelsesvilkår hele vejen ned gennem kæden, og at hovedentreprenøren kan pålægges ansvaret for det.

- Finansministeren må bruge sin magt som repræsentant for staten som hovedaktionær i Dong A/S. Han må simpelthen pålægge Dongs ledelse at stille samme krav til deres entreprenører, som andre statslige virksomheder stiller. Der skal være løn- og ansættelsesvilkår på overenskomstniveau og kædeansvar i Dongs kontrakter.

- Jeg har i dag stillet § 20-spørgsmål til finansministeren om dette. Så får vi se, hvor langt regeringens vilje til at bekæmpe social dumping egentlig rækker. Måske mente finansministeren alligevel alvorligt, da han sagde, at kædeansvar er skadeligt for konkurrenceevnen?

Onsdag, 28. maj 2014 - 13:46

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]