Gå til hovedindhold

Borgerne har ret til privatliv

Hvis det nye Center for Cybersikkerhed ender hos Forsvarets Efterretningstjeneste, kan det medføre grænseløs overvågning af borgerne.

Politiken skriver i dag, at både Rigspolitiet og Rigsadvokaten i et høringssvar advarer mod konsekvenserne af at lægge det nye Center for Cybersikkerhed ind under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Risiko for overvågning uden dommerkendelse

Menneskerettighedsordfører Nikolaj Villumsen deler politiets bekymringer for, at borgernes retssikkerhed kan blive klemt.

- Det er grundlaget i et demokratisk retssamfund, at borgerne ikke bare overvåges uden domstolskontrol, siger han.

- Men Forsvarets Efterretningstjeneste er ikke underlagt denne kontrol. Derfor er det dybt problematisk, hvis Center for Cybersikkerhed ender der.

Borgernes retssikkerhed skal tages alvorligt

Nikolaj Villumsen opfordrer forsvarsministeren til at tage kritikken seriøst og handle på den.

- Det er ikke hver dag, politiet slår alarm over borgernes retssikkerhed. Det gør de i dette høringssvar, og det er bekymrende læsning, som bør tages seriøst. Derfor vil jeg opfordre forsvarsministeren og Folketingets partier til at tænke sig om en ekstra gang, siger han. 

- Det er klart, at Danmark skal beskytte sig mod trusler fra internetangreb, men det skal ikke ske på bekostning af grundpillerne i vores retssamfund.

Torsdag, 13. marts 2014 - 9:51

Emner

IT

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]