Gå til hovedindhold

Antorini må forklare spareøvelse på specialundervisning

En ny lov betyder, at børn med specielle behov skal undervises i almindelige folkeskoleklasser. Men loven er blevet en spareøvelse. Undervisningsministeren skal nu forklare sig.

Inklusionsloven, der blev vedtaget sidste år, flytter elever fra specialundervisning og til almindelige skoleklasser. Ved vedtagelsen af loven understregede undervisningsministeren, at der ikke var tale om en spareøvelse. Men det viser sig nu, at de penge, der spares på specialundervisning ikke følger de børn, der har behov en specialiseret indsats. 

Folkeskoleordfører Lars Dohn fra Enhedslisten siger:

- Da vi behandlede inklusionsloven forudsatte de andre ordførere, at pengene, der blev sparet ved at indskrænke specialundervisningen, ville bliver overført til normalundervisningen. Men det er nu påvist, at det ikke er sket.

- Der er simpelthen dokumentation for, at forudsætningen for loven er forkert. Det advarede Enhedslisten om dengang. Vi stemte imod, fordi vi netop frygtede, at det ville blive en spareøvelse.

- Vi mener, at børn skal have det undervisningstilbud, der er bedst for dem. Om det så er specialundervisning eller i en almindelig skoleklasse. Men det er barnets behov, der skal være i centrum, ikke et behov for at spare.

- Jeg vil nu stille en række spørgsmål til den ansvarlige minister, Christine Antorini, der må forklare, hvorfor forudsætningerne for hendes lov ikke er korrekte, samt spørge hvad hun agter at gøre for at sikre, at børn med specielle behov sikres. 

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]