Gå til hovedindhold

Åbent brev til SF

I anledning af SF's landsmøde opfordrer Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance til at sige fra over for den nye offentlighedslov.

Opfordringen kommer i form af et åbent brev til partiet skrevet af Pernille Skipper (EL), Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Pia Adelsteen (DF).

- Den nye lov begrænser journalisternes og borgeres mulighed for at se lovgiverne efter i kortene. Den nye lov begrænser vores åbenhed og dermed vores demokrati, lyder det blandt andet i brevet. 

Opråb til SF's bagland

På det seneste har en række menige og fremtrædende SF'ere ytret deres utilfredshed med den nye offentlighedslov.

- Det er vi glade for, fordi vi traditionelt har kendt SF som et parti, der altid kæmper for mere åbenhed, skriver de tre folketingsmedlemmer.

De opfordrer samtidig SF til at bruge landsmødet til at tage en grundig debat om den nye offentlighedslov og i sidste ende stemme imod loven, når den kommer til endelig afstemning i Folketinget.

Læs hele brevet.

Lørdag, 4. maj 2013 - 12:30

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]