Gå til hovedindhold

Tag med til EU-kritisk topmøde

I november samler Enhedslisten Europas venstrefløj til en debat om initiativer for Europas fremtid og alternativer til EU’s nedskæringspolitik. Der er stadig få pladser tilbage til konferencen, der også live-streames.

Tobias Clausen, EU- og udenrigspolitisk sekretær

Enhedslisten er sammen med det det svenske venstrefløjsparti Vänsterpartiet initiativtager til Plan B-konferencen i København. Bag indkaldelsen står mere end 40 venstrefløjsrepræsentanter fra 18 europæiske lande, heriblandt venstrefløjslederne fra Sverige, Norge, Island og Finland. Hertil kommer en række prominente venstrefløjsnavne fra toneangivende europæiske venstrefløjspartier, bl.a. HDP (Tyrkiet), Podemos (Spanien), Parti De Gauche (Frankrig) og Die Linke (Tyskland).

Jagten på en fælles strategi

Konferencen skal samle den europæiske venstrefløj, så vi kan formulere en strategi for et brud med euroen og den EU-dikterede nedskæringspolitik. Desuden skal vi diskutere løsninger på de mange andre udfordringer, Europa står over for i øjeblikket. Der er stærkt brug for europæiske lande, der er villige til at gå foran i et internationalt samarbejde, når det kommer til bl.a. lønmodtagerrettigheder, klimakrise og flygtningepolitik. Sammen med andre toneangivende venstrefløjspartier vil Enhedslisten diskutere, hvilke strategiske områder, den europæiske venstrefløj kan samles om i den kommende tid.

På programmet er bl.a. diskussioner om den højreorienterede økonomiske politik, som følger med euroen og euroens rolle i gældskrisen i Sydeuropa. Der bliver også tid til at diskutere konsekvenserne af det indre marked og den social dumping, som arbejdskraftens fri bevægelighed i EU har ført med sig. 

Du kan komme med, men skynd dig

Plan B-konferencen vil være åben for medlemmer af Enhedslisten og andre interesserede lørdag den 19. november. Desværre har vi kun et begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmelde dig, hvis du ønsker at deltage. Konferencen vil blive afholdt i Landstingssalen i Folketinget på Christiansborg og vil foregå på engelsk, spansk og fransk, men der vil være tolkning til dansk.

Konferencen, der er støttet økonomisk af GUE/NGL og EU-Nævnet, vil blive live-streamet, så bor du f.eks. i Jylland og ikke kan tage turen til København, kan du følge med på nettet.

Tilmelding foregår på www.euro-planb.dk. Her kan du også finde programmet og hele listen af internationale anbefalere.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]