Gå til hovedindhold

Mød Enhedslistens regionskoordinatorer

Enhedslistens vokseværk har resulteret i, at partiet nu har ansatte i alle fem regioner. En solskinssøndag i september mødtes Enhedslistens Organisationsteam med både bestyrelsesmedlemmer og ansatte fra regionerne i Odense for at diskutere, hvordan vi kan styrke organisationen i hele landet.

Jeppe Rohde, Organisationsteamet

Region Sjælland

Jørgen Holst. Ansat siden april 2015.

- Jeg er 58 år og driver et lille økologisk landbrug ved siden af. Jeg er aktiv i Enhedslisten Roskilde og har været med i mange år. Jeg lavede meget fagligt arbejde tidligere, og jeg arbejder også meget med miljøpolitik.

- Jeg er ansat 20 timer om ugen, og mine vigtigste opgaver er at skabe aktivitet og organisering på tværs af regionens afdelinger. Jeg besøger vores afdelinger og deltager, når de laver fællesmøder på tværs. Jeg har også stået for at arrangere en række regionale temamøder. Derudover deltager jeg i regionsbestyrelsen og arbejder en lille smule med regionsrådspolitik. Endelig laver jeg et nyhedsbrev en gang om måneden,

- Enhedslisten udvikler sig hele tiden, og vi er efterhånden blevet et landsdækkende parti. Med ansatte ude i alle regionerne har vi bedre muligheder for at understøtte det lokale arbejde. Vi har lidt forskellige arbejdsfunktioner, men det er vigtigt, at vi prøver at koordinere arbejdet, også med Organisationsteamet på Landskontoret.

Region Nordjylland

Rasmus Falck Østergaard. Ansat siden august 2014.

- Jeg er 33 år og bor i midt i Aalborg, hvor jeg har boet i ti år. Ved siden af mit job er jeg aktiv i Enhedslisten Aalborg og sidder også i Enhedslistens hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

- Jeg er ansat 20 timer om ugen, og min vigtigste opgave er at skabe aktivitet og at styrke organisationen i Nordjylland. Jeg er i tæt kontakt med alle otte afdelinger i regionen, og jeg prøver at lave nogle regionale seminarer og møder, som kan skabe mere aktivitet.

- Kommunal- og regionsvalget næste år bliver rigtigt vigtigt, for her skal vi manifestere vores styrke i regionen. Der var enkelte kommuner i Nordjylland, hvor vi ikke blev valgt sidste gang, og her skal vi helst ind i byrådene denne gang. Man kunne se i forbindelse med velfærdsdemonstrationerne 12. maj, hvordan vi pludselig har talerør ude i mange kommuner, som folk, organisationer og fagforeninger faktisk lytter til.

Region Midtjylland

Malte Bang. Ansat siden september 2016.

- Jeg kommer oprindeligt fra Silkeborg, men bor i Aarhus. Jeg er 25 år og i gang med at færdiggøre mit speciale i statskundskab. Jeg har været medlem af Enhedslisten siden 2007 og folketingskandidat i Vestjylland siden 2010. Jeg har også lagt mange kræfter i Socialistisk UngdomsFront (SUF), hvor jeg bl.a. har siddet i landsledelsen og været Jyllandssekretær.

- Jeg er ansat 30 timer om ugen, og min vigtigste opgave er at hjælpe og understøtte lokalafdelingerne. Derudover skal jeg facilitere samarbejde på tværs af afdelingerne og være med til at arrangere møder, kurser og aktiviteter på regionalt niveau.

- Jeg er lige startet her 1. september. Stillingen har ikke eksisteret tidligere, så sammen med regionsbestyrelsen skal jeg selv være med til at bygge den op og finde ud af, hvad den skal indeholde, hvad afdelingerne har brug for, og hvordan vi kan hjælpe bedst.

Region Syddanmark

Frederik Kronborg. Ansat siden april 2016.

- Jeg er 23 år og bor i Odense. Ved siden af mit job læser jeg historie på Syddansk Universitet. Jeg meldte mig ind i Enhedslisten, da jeg var 18, og de seneste tre år har jeg været aktiv i Odense-afdelingen og i SUF.

- Jeg er ansat 28 timer om ugen, og min vigtigste opgave er at arbejde tæt sammen med vores lokalafdelinger i Syddanmark, både organisatorisk og politisk. Og så skal jeg arbejde med at få Enhedslistens kampagner mere ud i landet, også ude i de mindre afdelinger. Desuden skal vi have startet en kursusvirksomhed i regionen, så vi alle sammen kan blive dygtigere.

- Indtil videre har jeg brugt meget tid på at tale med regionens 21 meget forskellige afdelinger. Der findes ikke én opskrift på, hvordan man skal organisere en afdeling, for der er forskel på at være politisk aktiv i Odense og Haderslev. Derudover har jeg arbejdet med at etablere en sundhedspolitisk gruppe omkring vores regionsråd. Og så har jeg hjulpet til med at stable velfærdsprotester på benene i de syddanske kommuner.

Region Hovedstaden

Mette Bang Larsen (og vikar Jacob Nicolaisen).

Mette: Jeg er 39 år og har været medlem af Enhedslisten siden halvfemserne. Jeg bor på Frederiksberg, hvor jeg også er kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg har været ansat i regionen siden 2010, men er pt. på barsel.

Jacob: Jeg er Mettes barselsvikar frem til sommeren 2017. Jeg er 47 år og jeg har været med i Enhedslisten i rigtigt mange år. Jeg er IT-uddannet og har arbejdet som selvstændig. Jeg bor på Frederiksberg sammen med min kone og vores tre børn. De sidste mange år har jeg arbejdet på deltid med at opdatere og vedligeholde Enhedslistens kartotek.

Mette: Stillingen er på 20 timer om ugen, og hovedopgaven er at servicere vores fem lokale regionsrådsmedlemmer og især deres bagland, som er vores regionsledelse og regionsrepræsentantskabet, der består af op mod 90 afdelingsrepræsentanter. Der er dog også mange andre opgaver, f.eks. at arrangere møder i de fire storkredse. Indimellem skal der arrangeres et temamøde i regionen, og Folkemødet på Bornholm, der ligger i vores region, fylder også en del.

Jacob: Regionen er præget af København, hvor man stærke traditioner og stærke Enhedslisten-afdelinger. Men regionen dækker også Nordsjælland, Bornholm og en række forstæder, hvor Enhedslisten ikke står lige så stærkt.

Fra venstre: Jacob, Mette, Jørgen, Frederik, Malte, Rasmus.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]