Gå til hovedindhold

Tags

Regeringen vil sælge ud af vand og varme

Står det til regeringen, skal vores vand- og varmeforsyning snart privatiseres. Komplet hul i hovedet, mener Enhedslisten, der ønsker at beholde forsyningen i offentligt regi og dermed sikre fokus på den grønne omstilling.

Simon Halskov, Rød+Grøn

Med afsæt i en endnu hemmeligholdt McKinsey-rapport forbereder regeringen en ny forsyningsstrategi. Heri indgår planer om at privatisere vand- og varmeforsyningen.

Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen, er særdeles kritisk over for privatiseringstankerne og mener ikke, at danskerne vil få gavn af, at firmaer kan tjene penge på vand og varme.

- Vi skal sikre en stabil varme og vandforsyning, hvor det er fællesskabets langsigtede investeringer, der er styrende. Det er hul i hovedet at sælge ud af arvesølvet til glæde for spekulanter, der så skal styre prisen for rent drikkevand og varmen i radiatorerne, siger han.

Stop hemmelighedskræmmeriet

Søren Egge Rasmussen er samtidig irriteret over regeringens hemmelighedskræmmeri og ønsker Mckinsey-rapporten offentliggjort straks.

- Vi kan ikke have en ordentlig debat om fremtidens vandforsyning og fjernvarme, hvis vi ikke har lige adgang til oplysningerne, understreger han.

Søren Egge Rasmussen advarer samtidig om, at privatiseringer af forsyningen vil flytte fokus fra den grønne omstilling til profit.

- Klimaforandringerne gør, at der skal arbejdes for en CO2-neutral fjernvarme, hvor vi i højere grad bruger el fra den vedvarende energi i varmepumper. Giv nu vores selskaber i vandsektoren arbejdsro til at løse de opgaver.

Simon Götz, CC BY 2.0

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]