Gå til hovedindhold

Skipper savner opgør med lukrativ politikerpension

Det er en sejr, at det endelig er lykkedes at få de gamle magtpartier til at ændre politikernes pensionsalder, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, der samtidig ærgrer sig over, at det store opgør med andre dele af politikernes lukrative pensionsvilkår er afblæst. Aftalen lander samtidig med, at Enhedslisten har seks beslutningsforslag i folketingssalen, som netop sigter mod at hæve politikernes pensionsalder og lukke flere huller i lovgivningen for eftervederlaget.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, siger:

  • - Vi er selvfølgelig glade for, at det er lykkedes at presse de gamle magtpartier til at ændre pensionsalderen. Det har vi i Enhedslisten kæmpet for i mere end ti år. Jeg tror, alle kan se det urimelige i, at de selvsamme politikere, som har hævet danskernes pensionsalder, har fastholdt en særligt gunstig pensionsalder for dem selv. Så selvfølgelig er det en sejr for Enhedslisten, at vi endelig får gjort op med det pensionshykleriet.

    - Jeg ærgrer mig til gengæld over, at det store opgør med politikernes pensionsvilkår er afblæst. Pensionsalderen er jo kun et lille hjørne af politikernes løn- og pensionsvilkår, som er voldsomt lukrative i sammenligning med almindelige menneskers. Politikerne vil stadig optjene en så voldsom pension på få år, at det svarer til, hvad almindelige lønmodtagere er årtier om.

  • - Flertallet vil også hæve borgmester og regionsrådsformænds løn med mere end 30 procent. Det synes jeg er en voldsom lønfremgang. Samtidig betyder aftalen også, at politikerne nu kan se frem til en lønstigning, fordi deres løn reguleres opad med lønudviklingen. Det synes jeg er et ærgerligt signal. Vi har foreslået, at politikernes løn i stedet burde reguleres efter samme princip som overførselsindkomsterne.  
Mandag, 9. maj 2016 - 11:39

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]