Gå til hovedindhold

Ø skyder SFs ulighedsskabende skatteforslag ned

Enhedslisten vil ligesom SF gerne bruge flere penge til velfærd, men afviser at øge uligheden ved at hæve bundskatten. Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, siger:

- Jeg er selvfølgelig meget enig med SF i, at der er brug for bedre normeringer og flere sygeplejersker. Men jeg må indrømme, at jeg ikke kan forstå, hvorfor vi skal finansiere mere velfærd ved at øge uligheden.

- En mere oplagt finansieringskilde er at rulle de sænkninger af topskatten og selskabsskatten tilbage, som SF var med til at gennemføre i 2012. De koster nemlig alene i 2016 henholdsvis to og tre mia. kr. Blev de rullet tilbage, ville der alene på den konto være 5 mia. kr. mere til velfærd. Betydeligt mere end de 1,7 mia. kr., som SF har regnet sig frem til, at deres nye forslag vil indbringe.

- Vi skal sætte bundskatten ned. Og ikke op. Til gengæld skal vi sætte topskatten op, så dem i toppen betaler for lettelser i bunden.

Mandag, 15. august 2016 - 12:10

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]