Gå til hovedindhold

Løkkes tale er en våd klud i ansigtet på danskerne

En tale fuld af hykleri og newspeak. Enhedslistens gruppeformand, Jakob Sølvhøj, har ikke mange pæne ord til overs for statsminister Lars Løkke Rasmussens tale i folketingssalen.

Løkke talte om bedre velfærd og vilkår for ældre og patienter på sygehusene, og respekt for de offentlige ansatte på plejehjem, skole og institutioner. Det klinger hult, når man ser på det velfærdsfjendske regeringsgrundlag, som trekløver-regeringen har lagt frem, siger gruppeformanden:

- Jeg tror ærligt talt, at den ’begejstring’, som statsministeren taler om at få ind i den offentlige sektor, har trange kår med de massive nedskæringer, regeringen står for. Tænk sig, at han den ene dag kan stå og fremlægge et regeringsgrundlag, som vil skære voldsomt på vores skoler, børnehaver og hospitaler, og så få dage efter stå og love bedre vilkår for velfærden og tale om respekt for de offentlige ansatte.

- Så sent som i går hørte vi om fødende, der ikke tilbydes ordentlige vilkår, og ældre, som ikke kan få hjælp til at komme på toilettet. Offentlige ansatte flygter og siger op, fordi de presses af konstante nedskæringer og effektiviseringer.  Og den skadelige kurs for Danmark har Løkkes nye regering skruet endnu mere op for. På den baggrund klinger Lars Løkkes tale ufatteligt hult.

- Samtidig med voldsomme nedskæringer på velfærden og med at ledige og syge er blevet gjort fattigere, mener Løkke, at der er råd til at give skatterabatter til de vellønnede, millioner ekstra til partierne og gyldne håndtryk til ministre, betalt af skattekroner. Når det kommer til Venstre selv, er der ingen smalle steder. Jeg forstår godt, hvis talen er en rød klud i hovedet på de mange danskere, der hver dag kæmper for at få økonomien til at hænge sammen.

Torsdag, 1. december 2016 - 11:11

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]