Gå til hovedindhold

Forholdene for afviste asylansøgere i Vridsløselille er uacceptable

Information kan i dag fortælle, hvordan frihedsberøvede asylansøgere låses inde i op til 23 timer i døgnet i det gamle Vridsløselille Statsfængsel. Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, besøgte selv fængslet for tre uger siden, og kalder det helt uacceptabelt i et retssamfund.

Hun vil have Justitsministeren til enten at droppe fængslet eller forbedre forholdene markant.

Pernille Skipper siger:

  • - Jeg besøgte selv Vridsløselille for tre uger siden, fordi det bekymrede os, at man ville putte så mange mennesker ind på så lidt plads. Og vores bekymringer blev desværre ikke gjort til skamme. Selvom de ansatte gør, hvad de kan, er det ikke rimelige forhold at holde mennesker under.
  •  
  • - De sidder alene på en meget lille celle størstedelen af døgnets 24 timer uden adgang til internet, telefon eller bare frit at kunne gå på toilettet eller ud i et køkken. Nogle få timer om dagen kan de så møde andre mennesker ude i gården eller have besøg på cellen. Vi andre ville blive skøre af sådanne forhold. Forestil dig, hvor forfærdeligt det må være, når man ikke kender sproget, er bekymret for sin familie eller måske knap har forstået, hvorfor man er spærret inde.
  •  
  • - Jeg har allerede for tre uger siden bedt Justitsministeren handle på forholdene i Vridsløselille. Fængslet blev jo lukket, fordi det er over hundrede år gammelt, og ikke lever op til nutidens standarder. Nu vil regeringen potentielt putte fire gange så mange mennesker derind, som om det var dyr på en bondegård. Det er mennesker. De er ikke engang kriminelle. De skal behandles ordentligt.
  •  
  • - De ansatte på Vridsløselille gør, efter min opfattelse, hvad de kan, og bekymrer sig om de afviste asylansøgere. De forsøger fx at få flere aktiviteter. Men det er et politisk ansvar, at forholdene ikke er bedre. Søren Pind må enten droppe Vridsløselille helt eller forbedre forholdene markant, så de får ordentlige rettigheder og muligheder for at bevæge sig frit omkring på gangene, få adgang til internet og aktiviteter osv.
Mandag, 14. marts 2016 - 14:30

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]