Gå til hovedindhold

Enhedslisten skoser R-plan om at hæve pensionsalderen: Usolidarisk og hyklerisk  

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, har ikke pæne ord til overs for Morten Østergaards plan om at hæve danskernes pensionsalder før tid. Det er hamrende usolidarisk og klassisk radikal overklassepolitik, svarer han:

  • - Endnu engang viser radikale, at de varetager virksomhedernes og de rigeste danskeres interesser. Det er simpelthen så usolidarisk, at Morten Østergaard nu igen vil have at lønmodtagerne skal blive endnu længere på arbejdsmarkedet for at betale for skattelettelser til de rigeste danskere.  
  •  
  • - De radikales kynisme over for helt almindelige lønmodtagere, som har slidsomt og hårdt manualt arbejde, slår igen alle rekorder. Morten Østergaard er efterhånden ligeså rabiat som Liberal Alliance, når det kommer til den økonomiske politik. Flere skattelettelser til de rigeste danskere. Højere pensionsalder til almindelige lønmodtagere.
  •  
  • - Vi skal huske, at lønmodtagerne allerede har betalt regningen for den økonomiske krise flere gange. Først med afskaffelse af efterlønnen. Højere pensionsalder. Forringede dagpengeregler og lavere offentlige ydelser. Radikale og højrefløjens snak om flere reformer er klassisk spin for igen at tage penge fra de mest lavtlønnede og give skattelettelser til de rigeste danskere og virksomheder.
  •  
  • - Imens Morten Østergaard, Claus Hjort og Anders Samuelsen selv kan trække sig tilbage med Danmarks måske laveste pensionsalder mange år før almindelige danskere, skal almindelige lønmodtagerne nu piskes til at blive længere på arbejdsmarkedet. Jeg kan ærligt talt godt forstå, hvis mange almindelige danskere synes, det lyder helt skævt og hyklerisk.
Onsdag, 25. maj 2016 - 15:05

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]