Gå til hovedindhold

En sejr, hvis DONG-bud lægges frem

Det er en regulær sejr for folkestyret, hvis finansminister Claus Hjort efter flere års politisk pres på først SR-regeringen og nu V-regeringen vælger at lægge de alternative bud på Dong frem for finansudvalget. 

Hvis finansudvalget gives fuld adgang til de centrale dokumenter omkring salget af DONG, herunder alternative bud, så vil det give markant bedre muligheder for at kontrollere regeringens arbejde, lyder det fra finansordfører Pelle Dragsted.

Mange års Enhedsliste-kamp bærer frugt 

- Det er selvfølgelig en rigtig positiv nyhed, hvis Claus Hjort nu bøjer sig for Folketinget og vælger at lægge de alternative bud frem for finansudvalget. Enhedslisten har som bekendt i årevis forsøgt at få de mange uafklarede spørgsmål omkring DONG-salget besvaret, siger Pelle Dragsted.

- Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at det skal være en højreorienteret finansminister og ikke Bjarne Corydon, som imødekommer præsidiets kritik af Folketingets manglende mulighed for at kontrollere regeringen i salget af DONG. Men nu må vi lige se, under hvilke forhold vi får mulighed for at læse de alternative bud.

Lys over et mørkt kapitel i dansk politik

Pelle dragsted understreger, at åbenhed er afgørende, da salget af DONG står som et særligt mørkt kapitel i nyere dansk historie.

- Vi skal huske på, at man med DONG-salget ikke bare solgte ud af en hel central del af vores statslige infrastruktur. Med maksimal lukkethed kørte daværende regering salget igennem og solgte ud til et selskab i skattely, der er notorisk kendt for urent trav. Oven i købet i en situation, hvor et stort flertal af danskerne var modstandere af et salg, siger han.

- Derfor er det helt afgørende er, at finansudvalget får mulighed for at kontrollere, om salget af DONG til spekulantbanken Goldman Sachs gik efter bogen, og hvorvidt der eksisterede bud fra de danske pensionskasser, som havde været en bedre handel for Danmark. Og det klart, at hvis der kommer nye oplysninger frem, som belaster den tidligere regeringen, så har finansudvalget mulighed for at udtrykke en politisk kritik. 

 

 

 

Onsdag, 5. august 2015 - 11:25

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]