Gå til hovedindhold

EL om ny landbrugspakke: Trist dag for natur og miljø

Regeringen og de borgerlige partier har i dag indgået aftale om en landbrugspakke. Det er en landbrugspakke, der bl.a. giver landmanden mulighed for at gøde mere på markerne og fjerner beskyttelsen af små vandløb, der er vigtige for en række af Danmarks fiskebestande. Miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding siger om aftalen: 

- Det er en trist dag for naturen. Især er det trist for de mange små vandløb, hvor regeringen nu ophæver beskyttelsen. Vandløbene skal ikke længere være natur til gavn for fiskebestande og mennesker der nyder naturen, vandløbene skal fremover alene tjene som stendøde afvandingskanaler for landbrugets forurening.

- Samtidig vil landbrugspakken medføre mere gødning og sprøjtegift på markerne og dermed mere forurening af natur, vandløb og drikkevand. Det er derfor i sandhed en trist dag for naturen og miljøet og dermed for os alle sammen.

Udsigtsløs aftale hjælper ikke landbruget 
Men selvom regeringen forsøge at sælge aftalen som en håndsrækning til landbruget, er det intet i pakken som løser landbrugets grundlæggende problemer, lyder det fra Maria Gjerding: 

- Det gør det ekstra trist, at intet i regeringens landbrugspakke rent faktisk vil hjælpe landbruget. Landbrugspakken vil medføre endnu flere svin, som landmænd i årevis har solgt med underskud og den vil medføre produktion af endnu mere korn af dårlig kvalitet. Intet af det indeholder en langsigtet bæredygtig strategi for dansk landbrug.

- Hvis Miljø- og Fødevareministeren virkelig ønsker at hjælpe landbruget, så ville hun også være optaget af at anvise en vej, der er holdbar på langt sigt, og som forener hensyn til natur og miljø med en landbrugsproduktion, der økonomisk hænger sammen.

Tirsdag, 22. december 2015 - 9:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]