Gå til hovedindhold

2025-planen: En omfordeling fra fattig til rig og miljømæssigt kulsort

BAGGRUNDSNOTAT: Regeringen har indledt det politiske efterår med at lancere en storstilet 2025-plan. Lars Løkke kalder det en fremtidsplan. I Enhedslisten mener vi, at planen er visionsløs og mere af det vi allerede ved ikke virker, nemlig flere penge til de rige, og færre til de fattige. Klimasatsningen bliver bombet årtier tilbage. Erhvervslivet skal have endnu flere gaver. Til gengæld skal der skæres i SU’en.

Kort sagt – mere ulighed, massakre på den grønne omstilling og en markante forringelser for de studerende, der skal udvikle det danske samfund. Det er bestemt ikke en fremtidsplan, det er bagstræberisk og visionsløs overklassepolitik.

Nedenfor kan du læse notater om henholdsvis den samlede plan, samt specifikke notater om de to delelementer i 2025-planen – Jobreform II og Vækst 2016.

For et overblik over alle de mest centrale tiltag skal du læse notatet om hovedlinjer i 2025-planen.

Jobreform II indeholder de nye topskattelettelser, samt øvrige lempelser i skatten, finansieret gennem en række forringelser for personer på overførselsindkomster. Jobreform II indeholder også et afsnit om ændringerne i PSO-tariffen.

Vækst 2016 indeholder primært en alenlang række af lempelser for erhvervslivet, hvor kun de mest væsentlige vil blive gennemgået nærmere. Derudover indeholder det også en konkretisering af besparelserne på investeringer i vedvarende energi, og heraf også et afsnit om ændringerne i PSO-tariffen.

Notaterne giver kun hovedpointer, og derfor kan det ved mere grundig gennemgang anbefales at læse selve planerne.

 

BilagStørrelse
PDF icon Vækst 2016 643.15 KB
PDF icon Jobreform580.55 KB
PDF icon Hovedlinjer i 2025-planen523.82 KB
Onsdag, 28. september 2016 - 14:03

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]