Gå til hovedindhold

Alle skal have plads i fællesskabet

Den yderste højrefløj vinder frem. Nu er både Nye Borgerlige og Stram Kurs at finde på stemmesedlen til det kommende folketingsvalg og det er en utrolig trist situation.

Uanset at vi godt kan blive enige om at deres politik og deres ytringer er helt ekstreme, så er der desværre for mange mennesker i dette land som nikker, når de hører Pernille Vermund og Rasmus Paludan igen og igen fremturer i medierne.

Udlændingedebatten er de sidste to årtier blevet stadig mere rabiat, og nu er en af de allermest rabiate typer opstillet til Folketinget. En mand som advokerer for love, der minder om Tyskland i 30’erne og som vil udgrænse og diskriminere de af os, der har en ikke-vestlig baggrund.

Det rammer helt logisk mennesker som de sidste 20 år er blevet mere og mere fremmedgjort og gang på gang fået af vide, at de ikke er velkomne i vores fællesskab. De bliver kede af det og de frygter for, hvad fremtiden bringer.

Vores fornemmeste opgave lige nu må være at stå sammen. At slå ring om vores fællesskab og de af os og vores naboer, kollegaer og venner som udsættes for had. Til det har vi brug for alle gode kræfter. Vi har brug for lokale manifestationer for fællesskab, rummelighed og solidaritet.

Derfor vil vi gerne appellere til at Enhedslistens lokalafdelinger går forrest rundt om i landet og arrangerer manifestationer, happenings eller deler flyers ud. I Aalborg er der taget initiativ til en manifestation d. 19. maj med følgende grundlag:

- I fællesskab bygger vi bro. Vi bor her sammen. Allesammen.

- Det skal være slut med splittelse, hetz og angreb på vores fællesskab og vores naboer.

- Vi tager hinanden i hænderne og forsvarer et rummeligt, demokratisk og solidarisk Danmark.

- Et Danmark fri for diskrimination i alle aspekter af livet: Der hvor vi arbejder, der hvor vi bor og der hvor vi går i skole.

- Stop racismen.

- Byg bro.

- Forsvar fællesskabet.

Vi håber at I vil tage opfordringen op lokalt og være med til at vise at vi er mange der støtter op om menneskers ligeværd, frihedsrettighederne og et solidarisk samfund.

Vedtaget af Enhedslistens forretningsudvalg 2. maj 2019

Fredag, 3. maj 2019 - 15:15

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]