Gå til hovedindhold

Vedtagelse om regeringsdannelse

I forbindelse med det kommende valg til Folketinget vil Enhedslisten spille en aktiv rolle i forbindelse med regeringsdannelsen. Det er vores mål grundlæggende at forandre dansk politik, og vi arbejder derfor for at skabe et klart alternativ til både Løkke og Frederiksen.

Får Enhedslisten, SF og Alternativet et godt valg, hvor de tre partier tilsammen bliver større end Socialdemokratiet, vil vi arbejde for, at de tre partier finder sammen om at pege på en forhandlingsleder, som partierne har tillid til vil sikre en åben og inddragende forhandlingsproces og en politik der er klart mere solidarisk, grøn og humanistisk end hvad der kan forventes af både en socialdemokratisk- eller venstreledet regering.

Åbner denne mulighed sig ikke, vil Enhedslisten pege på socialdemokraternes formand som forhandlingsleder med henblik på at danne en regering, der vil gennemføre en klart mere solidarisk, grøn og humanistisk politik end Løkke-regeringen indenfor områderne:

● Velfærd

● Fattigdomsbekæmpelse og større lighed

● Miljø og klima

● Udlændinge og integration

 

Enhedslisten vil kun indgå i det parlamentariske grundlag for en regering, hvis den har givet konkrete tilsagn om en klart mere solidarisk, grøn og humanistisk politik indenfor de fire områder.

Under alle omstændigheder vil Enhedslisten kæmpe imod den politiske linje som såvel Løkke som Frederiksen står for. Vi vil stemme imod selv den mindste forringelse – også hvis det betyder at regeringen må gå af.

Vores mål er at arbejde på at opbygge et pres fra bevægelser og befolkningen. Vi vil arbejde målrettet på dette og på at øge den parlamentariske tilslutning til enhedslisten, således at vi sammen med andre partier kan opnå at en kommende regering fører en ny politik som skaber reelle forbedringer og forandringer.

Hovedbestyrelsen vil senere diskutere forslag til med hvilke krav og hvordan, der kan sikres en mere solidarisk, grøn og humanistisk politik på de fire områder. Umiddelbart efter valget mødes Hovedbestyrelsen og folketingsgruppen for at konkretisere Enhedslistens holdning i forhandlingerne om en ny regering yderligere. Denne vedtages i sidste ende af hovedbestyrelsen.

Vedtaget af hovedbestyrelsen d. 8. september 2018

Mandag, 10. september 2018 - 11:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]