Gå til hovedindhold

Enhedslisten støtter Danmark for velfærd

Vi er stærkt opmuntrede af udsigterne til en stor mobilisering for velfærden, som tog fart med afholdelsen af mødet for 3.400 tillidsrepræsentanter fra både offentlige og private arbejdspladser. Det er besluttet, at gøre 7. november til ”Velfærdens dag”, og det bakker vi fuldt og helt op om.

Sidste år lykkedes det en stor lokal bevægelse, at presse regering og kommuner til at fjerne omprioriteringsbidraget. I år er det lykkedes, at presse Christiansborg til at fjerne det forhadte produktivitetskrav på sygehusene. Vi konstaterer, at bevægelse og protest nytter.

Nu er målene højere og indsatsen større. Danmark for velfærd vil stoppe besparelserne på velfærden og sætte en ny retning til gavn for de mange. Det mål tilslutter vi os, og opfordrer alle medlemmer af Enhedslisten, afdelinger og kommunal- og regionskandidater til aktivt at bidrage, så velfærdskampen bliver valgets vigtigste spørgsmål.

Der bliver demonstrationer i de store byer d. 7. november, og der er lokale aktiviteter i alle kommuner. Vi opfordrer alle dele af Enhedslisten til at tage del i og medansvar for den lokale mobilisering sammen med fagbevægelsen, de sociale bevægelser og de unge under uddannelse (Tjek på Facebook: ”kommune” – Danmark for velfærd). listen over Facebookgrupper.

 

God valg- og velfærdskamp

Torsdag, 12. oktober 2017 - 11:03

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]