Gå til hovedindhold

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. virker, konkluderer forskerne bag. Enhedslistens politiske ordfører håber, at bogen kan få regeringen til at vågne op og kalder nu socialministeren i samråd.

Pernille Skipper siger:

  • - Det er selvfølgelig enormt nedslående, at dårlig økonomi blandt børnefamilier har så stor betydningen for børnenes muligheder for at bryde den sociale arv. Der bliver gjort rigtig meget for at få flere unge igennem en ungdomsuddannelse og taget hånd om udsatte børn i institutionerne. Men hvis de indsatser forhindres i at virke, fordi den økonomiske fattigdom rammer så hårdt, er det jo omsonst på den lange bane.
  •  
  • - Det er klart, at jeg skeler rigtig meget til det nye kontanthjælpsloft og integrationsydelsen, når jeg ser sådan en nyhed. Tusindvis af børnefamilier bliver sendt ud i fattigdom af reformen. Det betyder, at forældre får svært ved at betale husleje, få råd til medicin og forsikringer eller sende ungerne på lejrskole. Og nu viser forskningen så også, at det kan forhindre alle mulige andre gode indsatser mod social arv og ulighed i at virke.
  •  
  • - Det stærke ved et velfærdssamfund som vores er jo, at alle bliver grebet, hvis man bliver syg eller mister sit arbejde, og at gratis uddannelse og velfærd betyder, at man har muligheder for fremtiden - også selvom ens forældre er ufaglærte eller ikke har så mange penge. Det fundament er ved at smuldre, når arbejdsløshed kan betyde fattigdom. Nu kan vi se, at det kan få konsekvenser i mange generationer.
  •  
  • - Jeg kalder socialministeren i samråd. Regeringen bliver nødt til at forholde sig til, at der er konsekvenser ikke kun for de voksne, men også for børnenes fremtidsmuligheder, når man sender mennesker ramt arbejdsløshed eller sygdom ud i fattigdom.

 

Omtale af bogen: http://www.ugebreveta4.dk/trods-10-aars-indsatser-udsatte-boern-er-stadig-lige_20687.aspx

Torsdag, 22. december 2016 - 13:45

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]