Gå til hovedindhold

Flere kontrolarbejdere skal styrke momsområdet i SKAT

Rigsrevisionen har netop afgivet beretning om SKAT’s kontrol med udbetaling af negativ moms, hvor de retter en skarp kritik af SKAT. Momsområdet har været stærkt debatteret, da omfanget af udbetalinger af negativ moms er steget ganske voldsomt de seneste år. Oven på den enorme skandale om udbytteskat, har der fra flere hold været udtrykt bekymring over, om der var endnu en kæmpe skandale i milliardklassen under opsejling i SKAT.

Statsrevisorerne peger i deres kritik på, at kontrollen af negativ moms, der i 2015 beløb sig til astronomiske 235 mia. kr., er yderst mangelfuld. Kun 2 pct. af sagerne blev kontrolleret. Derudover peger Statsrevisorerne også på, at datagrundlaget er så mangelfuldt, at SKAT ikke kan give et ordentligt bud på, hvorfor der er en så stor stigning i udbetalingen af negativ moms.

Den alvorlige kritik af SKAT’s håndtering af den negative moms bestyrker Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, i, at der er behov for flere personaleressourcer på kontrolområdet, herunder momsområdet. Helt konkret mener Enhedslisten, at der her og nu skal lægges en plan for at ansætte mindst 1.000 ekstra kontrolmedarbejdere i SKAT.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, siger:

  • - Kritikken fra Statsrevisorerne er endnu en kritisk beretning i en endeløs række. Det er fuldstændig vanvittigt, at kontrollen med et område, der har så gigantisk en økonomisk volumen, bliver håndteret så lemfældigt, som tilfældet er. SKAT er blevet sparet i stykker gennem mere end ti år af skiftende regeringer. Og resultatet ser vi nu også på momsområdet.
  • Når kun 2 pct. af henvendelserne om negativ moms bliver kontrolleret, så bliver der jo tale om det rene slaraffenland for svindlere. Det nytter simpelthen ikke noget, at kontrollen er så mangelfuld. Det er trods alt et område, hvor der i 2015 blev udbetalt 235 mia. kr.
  •  

Skatteminister Karsten Lauritzen vil på fredag præsentere en handleplan for momsområdet. Det er på høje tid, hvis man spørger Rune Lund.

  • - Det er positivt, at man vil styrke området. Bedre sent end aldrig. Men det er helt afgørende, at vi får flere kontrolmedarbejdere ansat. De tjener sig selv ind mange gange. Vi har stillet spørgsmål til ministeren om, hvad gevinsten pr. anvendt årsværk er inden for kontrolprojektet om negativ moms. Vi afventer – trods to rykkere allerede - stadig at få svar på det. Vi er dog ikke i tvivl. Alt peger på, at en styrket kontrolindsats er en god forretning for den danske statskasse.
  •  

Baggrund

Spørgsmål stillet af Rune Lund om, hvor mange gange en kontrolmedarbejder i SKAT, der arbejder med negativ moms, tjener sin løn ind:

http://www.ft.dk/samling/20161/almdel/sau/spm/80/index.htm

Fælles opsang i november 2016 til regeringen fra LO, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri og FSR om at styrke skattekontrollen. LO har ligeledes lavet en analyse, der viser, at ansættelse af yderligere kontrolmedarbejdere i SKAT over en årrække vil give et merprovenu i milliardklassen.

http://www.ugebreveta4.dk/faelles-opsang-til-regeringen-saet-en-stopper-for-vir_20658.aspx

Torsdag, 15. december 2016 - 9:42

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]