Gå til hovedindhold

Pro-demokratiske oprører bør bevæbnes i Syrien

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, er forfærdet over nyhederne, om massakre på civile i det østlige Aleppo, og opfordrer forud for dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører får mulighed for at forsvare civilbefolkningen i de andre oprørskontrollerede områder i Syrien.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Situationen er lige nu katastrofal i Aleppo, og jeg er meget bekymret for, at den humanitære krise vil sprede sig til andre oprørskontrollerede områder i Syrien. Hvis Assad og Putins strategi om at bruge krigsforbrydelser som et redskab til sejr fortsættes, så vil millioner af civile står over for en katastrofe.

- Jeg vil opfordre udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører bevæbnes, så de kan forsvare civilbefolkningen. De skal have hjælp til selvhjælp, så vi undgår nye massakre i andre dele af Syrien.

- Der er ingen tvivl om, at det der foregår lige nu i Aleppo er krigsforbrydelser. Derfor er der behov for, at de ansvarlige stilles til ansvar, også hvis de hedder Assad og Putin.

- I Syrien kontrollerer de pro-demokratiske oprører store områder af landet og de beskytter millioner af civile. Der er akut behov for humanitær hjælp og genopbygning i disse områder. Både for at sikre befolkningens overlevelse, men også, hvis der skal sættes handling bag de mange pæne ord om hjælp i nærområderne.

Onsdag, 14. december 2016 - 10:19

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]dk

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]