Gå til hovedindhold

Brugerbetaling på uddannelse er som at tisse i bukserne

Søren Pind og  partier som RV og SF vil nu bruge forringelserne med uddannelsesloftet til at indføre brugerbetaling i hele uddannelsessystemet. Og det er ikke en god løsning, mener uddannelsesordfører for Enhedslisten, Eva Flyvholm.

  • - Brugerbetaling på uddannelse er som at tisse i bukserne. Det er generelt en skidt ide. Det kan måske lune midlertidigt for de mest ressourcestærke studerende, der rammes af uddannelsesloftet, men fremover bliver det en kold og klam fornemmelse for rigtig mange studerende.
  •  
  • - Uddannelse i Danmark skal være for alle. Derfor har vi i et forbud mod brugerbetaling på heltidsuddannelser. Det er den vigtige sikkerhedsventil, som Søren Pind nu ser sit snit til at fjerne. Det kan jeg ærlig talt ikke forstå, at SF, Radikale og Alternativet også er klar til, selv om det er i bedste mening, er det for kortsigtet.  
  •  
  • - De fleste studerende har ikke råd til at skulle betale for uddannelse. Og det bør de heller ikke være nødt til. Vi ved, at brugerbetaling er en barriere for uddannelse. Vi ved, at det rammer hamrende socialt skævt. Så det er simpelthen ikke løsningen her. Løsningen er at få stoppet uddannelsesloftet.
Onsdag, 14. december 2016 - 9:26

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]