Gå til hovedindhold

Hjælp de civile i Aleppo, Samuelsen

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, opfordrer før dagens møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn udenrigsminister Anders Samuelsen til at sætte alle kræfter ind for at hjælpe civilbefolkningen i Aleppo.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Civilbefolkningen i det østlige Aleppo oplever lige nu en humanitær katastrofe med mangel på mad og medicin og uden adgang til lægehjælp. Der er akut behov for handling.

- Det er positivt, at udenrigsministeren nu øger støtten til de Hvide Hjelme, men i de seneste dage har Assad-regimet, med russisk og iransk støtte, erobret store dele af den oprørs-kontrollerede del af byen og jaget titusinder af civile på flugt. Hvis ikke der skabes en våbenhvile, risikerer vi, at antallet af flygtninge vil eksplodere.

- Det er nødvendigt, at udenrigsministeren straks kommer i arbejdstøjet og sætter alle kræfter ind for, at hjælpen til de civile kan komme frem, og blodbadet kan blive standset.

Fredag, 2. december 2016 - 9:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]