Gå til hovedindhold

Julegave til borgmestre og udvalgsformænd

Mens mange kommunale budgetter rammes af sparekniven efter nytår, så deler et flertal i Folketinget julegaver ud til borgmestrene.  Fra 1. januar 2017 stiger lønnen med 31,4% - næsten 250.000 kr i en gennemsnitlig kommune. Det er Venstre, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance, som står bag aftalen, som nu er udmøntet i et nyt forslag til vederlagsbekendtgørelse, som er i høring. 

Af Jesper Kiel, kommunal koordinator

Enhedslisten mener det er helt ude af proportioner at dele den slags lønstigninger ud samdigt med, at der skæres i velfærden.  Men det er ikke kun borgmesteren, som kan se frem til en klækkelig lønstigning. Vederlag til udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer stiger umiddelbart tilsvarende, fordi vederlagsbekendtgørelsen samtidigt holder fast i at de samlede vederlag for udvalg udgør en procentdel af borgmesteren løn.

Kommunerne kan godt vælge ikke at udnytte den ramme, der er til vederlag i kommunen . Det vil dog kræve, at man ændrer i styrelsesvedtægten i kommunen og ændrer på procentsatserne. Kommunerne kan altså selv vælge om, der skal udløses en lønstigning, men da bekendtgørelsen træder i kraft 1. januar 2017 og da ændringer i styrelsesvedtægten skal behandles på to byrådsmøder, så er julegaven stort set allerede på vej.

Onsdag, 30. november 2016 - 14:04

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]