Gå til hovedindhold

Unødvendigt at hæve priserne i den kollektive trafik

Regeringen og de øvrige partier i Folketinget – med undtagelse af Enhedslisten og De Konservative – har lavet en aftale om at lade taksterne i den kollektive trafik stige på de længere rejser og for pensionister.

Men det var slet ikke nødvendigt ifølge Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested. Der var nemlig midler i aftalen om ”Bedre og Billigere kollektiv trafik til at imødegå prisstigningerne.

”Der står 429 mio. kroner, som vi sparede op i 2013 og 2014. Dem kunne vi sagtens bruge til at regulere priserne på kollektiv trafik, så vi undgår at skræmme folk væk fra den kollektive trafik,” siger Henning Hyllested.

Men transportministeren og forligspartierne vil ikke bruge de statslige midler til at regulere prisen. Det skriver han i et svar til Henning Hyllested d. 16. januar 2016, og det vækker harme hos transportordføreren, som ikke kan se meningen med prisstigningerne.

”Det er grotesk at gennemføre kraftige prisstigninger for pendlere og øvrige rejsende i den kollektive trafik, når der faktisk findes penge til at undgå det. Det er dyrt nok at rejse med den kollektive trafik i forvejen,” siger han.

Aftalen ”Bedre og Billigere kollektiv trafik” blev indgået i kølvandet på de forliste forhandlinger om trængselsringen i København. Men det står hen i det uvisse, hvad de midler, som skulle have sikret lavere priser på kollektiv transport, nu skal bruges til.

Torsdag, 3. november 2016 - 11:02

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]