Gå til hovedindhold

Kæmpe svigt, hvis kystnære møller ikke gennemføres

Det kystnære udbud, som i Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet blev afsluttet i dag, viste, at de næste vindmølleparker bliver meget billigere end forudset. Minister Lars Chr. Lilleholt vil stadig forsøge at forhindre at de kystnære vindmøller bliver opstillet. Enhedslisten mener, at forhandlingerne i energiforligskredsen straks skal genoptages for at indgå kontrakt med de vindende firmaer. 

Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen udtaler:

  • - Det er et kæmpe svigt over for den grønne omstilling og hele Danmarks fremtidige energiforsyning, hvis udbuddet af de kystnære møller ikke realiseres efter planen i energiforliget. De nye kystnære møller kan blive verdens billigste havvindmøllepark, åbne for øget eksport af vindmølleparker og demonstrere for hele verden, hvor billigt grøn energi kan produceres.

 

  • - Jeg opfordrer til at partierne bag energiforliget straks sikrer, at de bedste tilbud på de kystnære møller bliver godkendt, så kontrakter kan indgås. Det skal ikke syltes og overlades finansministeren og 2025-forhandlingerne, som ministeren ønsker. Enhedslisten er positive for at se på vindmølleindustriens forslag til ændringer i energiforliget, hvorved både de kystnære møller og Krigers Flak gennemføres.

 

  • - Opførelsen af de vindmølleparken kan give op til 6000 danske arbejdspladser undervejs. De arbejdspladser er regeringen ved at kaste ud af vinduet til skade for økonomi og beskæftigelse. Endvidere skader regeringen og ministeren tilliden til folketinget. Hvis man holder udbud uden at ville realisere de kystnære møller, så skader man tilliden til investeringer i Danmark. Tilliden er vigtigt, når der skal gives tilbud 1.november på opførelsen af 200 MW havvindmøller på Krigers Flak. 
  •  
  • - Der er blevet sagt meget sludder fra regeringen mod de kystnære møller og erhvervslivets store PSO-betaling. Derfor har vi kaldt ministeren i samråd for at forklare hvorfor ministeren fremlægger forskellige opgørelser. Og samtidig vil Enhedslisten have konstateret at erhvervslivet allerede har fået reduceret sine omkostninger.

 

 

Mandag, 12. september 2016 - 11:27

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]