Gå til hovedindhold

Sidestil psykiske og fysiske krigsskader

Regeringen er netop kommet med en række nye veteraninitiativer, men en af de ting, der mangler, er en ordentlig behandling af veteraner med psykiske skader. De bliver fx stadig vurderet meget lavt i arbejdsskadesagerne. Det vil Enhedslisten nu rette op på med et beslutningsforslag i Folketinget.

Enhedslistens forsvarsordfører Eva Flyvholm udtaler:

  • - Krig kan give nogle rigtig alvorlige skader, og det bliver der stadig ikke taget nok hånd om. Derfor stiller vi i Enhedslisten forslag om, at psykiske krigsskader som PTSD skal sidestilles med fysiske skader. Det er kun rimeligt, og jeg håber, at de andre partier vil bakke op om forslaget.

 

  • - Selv om det tidligere er lykkedes os at få forbedret reglerne, er det stadig alt for svært for veteraner at få anerkendt psykiske skader som en arbejdsskade og få en ordentlig erstatning, fordi de bliver vurderet for lavt. Det skal vi skal have ændret på.

 

  • - Jeg tror, at alle, der ved noget om PTSD, kan se, hvor invaliderende det er, og hvor svært det kan være at få et arbejdsliv til at hænge sammen. Derfor er det også på høje tid, at reglerne følger med, så folk kan få en seriøs anerkendelse af deres krigsskader.
Mandag, 5. september 2016 - 15:23

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]