Gå til hovedindhold

Kommunalt ydelsesbureaukrati kræver ministerhandling

Jyllands-Posten skriver i dag, at kommunerne oplever et voldsomt bureaukrati ved at administrere regeringens nye lave ydelser. Det giver omkostninger til ekstra personale og fører til flere lukkedage. Enhedslisten kræver, at ministeren går ind i sagen og finder en løsning på de øgede omkostninger.

Arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen udtaler:

  • - Regeringens nye fattigdomsydelser er dybt asociale. De sender tusindvis af mennesker og ikke mindst børn ud i fattigdom. Nu viser det sig så, at kommunerne må punge ud – blot for at administrere de lave ydelser. De penge burde i stedet bruges på velfærd, og det gør blot katastrofen endnu større.
  •  
  • - Regeringen benytter enhver lejlighed til at snakke om at afbureaukratisere den offentlige sektor. Men det er i virkeligheden bare new speak for at tvinge personalet til at løbe endnu hurtigere. Når regeringen samtidig fører en politik, der lægger endnu flere opgaver i hænderne på de ansatte, bliver dette blot endnu mere absurd.
  •  
  • - Ministeren må træde til i denne sag. Regeringen skylder skatteborgerne svar på, hvor mange af deres penge der bruges på at føre regeringens asociale politik ud i livet. Og han må finde en måde at komme dette bureaukrati til livs. Regeringen er ikke sen til at prale med, hvor mange penge de sparer ved at tage ydelserne fra de fattigste. Det ville klæde dem, hvis de gik lige så offensivt ud og fortalte, hvad det koster at skære i ydelserne.
Fredag, 29. juli 2016 - 12:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]