Gå til hovedindhold

Fattigdomsydelser blokerer for integration

I dag træder regeringens såkaldte integrationsydelse i kraft. Det vil gøre tusindvis af flygtninge fattigere og dermed tvinge dem længere ud på kanten af samfundet.

Den nye integrationsydelse, som blev vedtaget af regeringen, DF, LA og K sidste år, medfører markant lavere støtte til borgere, der ikke har haft ophold i Danmark i mindst syv ud af de sidste otte år.

Uanstændig og uklog politik

At indføre særligt lave ydelser for flygtninge er både uanstændigt og ekstremt uklogt for integrationen, mener Eva Flyvholm, fungerende integrationsordfører for Enhedslisten.

- Fattigdom ekskluderer og begrænser mennesker, og det er helt forkert at sætte flygtninge i den situation, fastslår hun. 

- Når man konstant er bekymret for huslejen og dagen i morgen, siger det sig selv, at der bliver mindre overskud til at integrere sig i et helt nyt samfund.

Børnene kommer i  klemme

Særligt ulykkeligt er det, at integrationsydelserne kommer til at gå hårdt ud over børn.

- Især børnene i flygtningefamilierne kommer til at lide store afsavn. Det bliver meget svært at deltage i foreningslivet eller bare børnefødselsdage, hvis du ikke har råd til noget som helst, siger hun.

- Det er både en hjerteløs og utrolig kortsigtet politik fra regeringens side, for mange af de børn skal jo vokse op som en del af det danske samfund. Og ved at gøre de børn fattige opnår man præcis det modsatte af integration, nemlig eksklusion.

Fredag, 1. juli 2016 - 11:22

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]