Gå til hovedindhold

Dramatisk fald i antallet af pladser i de kommunale botilbud til de svageste psykisk syge

Antallet af pladser i de kommunale botilbud til de svageste psykisk syge er faldet dramatisk. Det viser et svar fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann til Enhedslisten. Fra 2013 til 2016 er antallet af pladser efter Servicelovens §§ 107 og 108 på landsplan faldet med 19%, fra 657 til 532.

Enhedslistens psykiatriordfører Peder Hvelplund udtaler:

  • - Det er alarmerende, at der sket et så dramatisk fald af pladser til de mest sårbare psykisk syge. Især når vi ved at antallet af psykisk syge, der behandles i psykiatrien, er steget med 47% fra 2007 til 2015, samtidig med man har forkortet indlæggelsestiden i behandlingspsykiatrien.
  •  
  • - Det er udtryk for en helt forkert udvikling med et presset psykiatrisk system, som vi allerede har set have katastrofale konsekvenser for borgere, ansatte og pårørende. Der er brug for en ny national psykiatrihandlingsplan, som kan sikre en mere varig og stabil finansiering til psykiatrien over finansloven.
  •  
  • - Vi ved fra bruger-, pårørende- og faglige organisationer, at det, der er brug for, er flere mindre og mere specialiserede tilbud. Derfor er det helt urimeligt, at der kommer færre pladser, når vi ved der er brug for flere.
  •  
  • - Det er fuldstændigt uholdbart, at vi fortsat lukker øjnene for de enorme problemer, psykiatrien står overfor. Regeringens uhørt stramme kommuneaftale holder kommunerne i en økonomisk spændetrøje. Jeg har derfor spurgt ministeren, hvordan hun vil sikre, at kommunerne får mulighed for at styrke indsatsen over for de mest sårbare mennesker med psykisk sygdom.
Onsdag, 29. juni 2016 - 12:30

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]