Gå til hovedindhold

S og DF’s ja til kommuneaftale er fælt vælgerbedrag

I dag behandler Folketingets finansudvalg den netop indgåede økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne for 2017. Aftalen vil medføre minusvækst, nedskæringer og serviceforringelser. Den vil blandt andet betyde 1.000 færre offentligt ansatte i 2017, har finansministeren oplyst efter spørgsmål fra Enhedslisten

Alligevel stemmer blandt andet DF og S i dag for aftalen i Folketingets finansudvalg. Begge partier har ellers både før, under og efter folketingsvalget sidste år sagt, at vi skulle have mere – og ikke mindre – velfærd.

Enhedslistens kommunalordfører, Rune Lund, udtaler:

  • - Det lugter fælt af vælgerbedrag, når S og DF hele året har sagt, at de vil have mere velfærd, samtidig med at de nu vil stemme for en aftale, der vil betyde minusvækst og nedskæringer i kommunerne.
  •  
  • - Claus Hjort var trængt op i en krog, og havde vi fortsat presset, kunne have fået en aftale uden minusvækst og nedskæringer. Det eneste positive, der er at sige om denne aftale, er, at den havde været meget værre, hvis ikke det havde været for den massive modstand fra borgere, fagbevægelse og politikere i hele landet. Den gode historie bag den dårlige aftale er, at det kan betale sig at protestere mod nedskæringer og kæmpe for bedre velfærd.
  •  
  • - Der er råd til velfærd. Hvis vi droppede indkøb af dyre bombefly og rullede sænkninger af selskabsskat og topskat tilbage, som den tidligere regering gennemførte, så ville der være mange ekstra milliarder at gøre godt med.

 

Baggrund:

Finansminister Claus Hjorts svar, der viser, at nedskæringerne svarer til, at 1.000 stillinger vil blive nedlagt i kommunerne som en konsekvens af kommuneaftalen:
http://www.ft.dk/samling/20151/aktstykke/aktstk.133/pgf/7/spm/6/index.htm

Aktstykket stemmes igennem på et lukket møde klokken 13 i Finansudvalget: http://www.ft.dk/RIpdf/samling/20151/aktstykke/aktstk133/20151_aktstk_anmeldt133.pdf

Torsdag, 23. juni 2016 - 11:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]