Gå til hovedindhold

Kommuneaftale giver minusvækst og nedskæringer

Kommuneaftalen mellem regeringen og KL vil betyde voldsomme nedskæringer og serviceforringelser. Aftalen laver samlet set et hul i kommunernes økonomi til velfærd på 0,5 mia. kr. Samtidig indebærer aftalen, at kommunerne ikke får dækket udgifter for 2 mia. kr. til flygtninge og flere ældre medborgere.

Derfor bliver kommunerne nødt til at skære på velfærden og lave serviceforringelser for at få budgetterne til at hænge sammen.

Rune Lund, Enhedslistens kommunalordfører, siger:

- Det eneste positive, der er at sige om denne aftale, er, at den havde været meget værre, hvis ikke det havde været for den massive modstand fra borgere, fagbevægelse og politikere i hele landet. Den gode historie bag den dårlige aftale er, at det kan hjælpe at protestere mod nedskæringer og kæmpe for bedre velfærd. 

- Det er vælgerbedrag af værste skuffe, når S og DF hele året har sagt, at de vil have mere velfærd, samtidig med at de nu vil stemme for en aftale, der vil betyde minusvækst og nedskæringer i kommunerne.

- Vi havde trængt Claus Hjort Frederiksen helt op i en krog med det kæmpe folkelige pres, der har været lagt på regeringen. Flertallet i KL’s bestyrelse svigter alle dem, der har deltaget i det landsdækkende kommunale oprør.

- Der er råd til velfærd. Hvis vi droppede indkøb af dyre bombefly og rullede sænkninger af selskabsskat og topskat tilbage, som den tidligere regering gennemførte, så ville der være mange ekstra milliarder at gøre med.

 

Fredag, 10. juni 2016 - 20:43

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]