Gå til hovedindhold

Regeringens dummeste ideer til planloven er skrottet

Enhedslisten glæder sig over, at regeringens værste forslag til planloven er skrottet, men ærgrer sig over, at et flertal vil åbne op for at lempe strandbeskyttelsesreglerne. Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Pernille Skipper udtaler:

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at de femten kystprojekter, regeringen ønskede at få med i en aftale er skrottet. Kystprojekterne har hele tiden været en stor fejltagelse, og det har også vist sig, at projekterne langt fra ville kunne tiltrække alle de ekstra turister, som regeringen forestillede sig. Det er en stor sejr for de tusinder af danskere, der har engageret sig i at bevare vores kyster.

- Det er også meget vigtigt for vores byer, at der ikke bliver pillet ved muligheden for, at kommuner kan kræve 25 % almene boliger i byggeprojekter. En mulighed, Enhedslisten fik igennem på en tidligere finanslov. Det er helt afgørende for, at vi kan få byer, der også er for mennesker med almindelige indkomster.

- Det er til gengæld fuldstændig tosset, at et politisk flertal har besluttet at lempe på reglerne i strandbeskyttelseslinjen og give tilladelse til opførelse af terrasser, skure, tennisbaner og swimmingpools i vores helt unikke natur langs kyster og strande.

- Danmarks natur ved kyster og strande er helt enestående. Det er der rigtig mange både danskere og besøgende, der har glæde af.

Torsdag, 9. juni 2016 - 10:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]